Wijsheid loslaten

Uitreiken naar wat voor je ligt wordt makkelijker als je loslaat wat achter je ligt. ~ inge ingspire

Loslaten & innerlijke rust

Spreuk over Piekeren: Piekeren is net als schommelen, je bent wel bezig, maar je komt niet van je plaats - Quote van Dr.Phil - www.ingspire.nlStille momenten hebben een belangrijk doel: tot jezelf komen en in contact staan met het grote geheel.  Het is confronterend om bij jezelf stil te gaan staan. Doordat je gaat ontspannen merk je hoe gespannen je bent. Deze spanning is de voornaamste reden om maar door te hollen. Je hoeft niet te voelen wat je bewust of onbewust aan onverwerkte ervaringen bij je draagt.

Waarom loslaten en jezelf rust gunnen?

Leren loslaten, helpt stress tegen te gaan. Je probeert dan namelijk geen controle meer uit te oefenen. Je accepteert dingen veel meer zoals ze zijn. En het fijne is: daar heb je profijt van. Je voelt je beter, blijer en gelukkiger.
Wanneer je niet genoeg persoonlijke tijd aan jezelf besteed, zul je je na een tijdje uitgeput voelen en misschien niet weten waarom je je zo voelt. Perioden van niet-handelen en volledig tot rust komen kunnen er voor zorgen dat je opbloeit als nooit te voren;  ze zijn vaak heilzamer dan welke inspanning dan ook.

Citaat: Je hoeft niet per se je tempo op te voeren om meer uit het leven te halenLeren loslaten en zelf rust nemen

De touwtjes uit handen
Loslaten” betekent dat je je zorgen, angsten en stress van je af laat glijden. Ha, klinkt heerlijk, maar ook…, moeilijk. Gewoon loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan.
Sta daarom eens stil bij de momenten in je leven dat alles op zijn pootjes terechtkwam, zonder dat je daar zelf de hand in had. Vertrouw erop dat het ook nu weer goed komt. Als dat gebeurt, krijg je er vertrouwen in dat het ook de volgende keer wel weer vanzelf goed zal gaan. En zo leer je steeds beter los te laten.

Spreuk: Praat tegen jezelf zoals je dit zou doen tegen iemand waarvan je houdtPiekeren te lijf, gedachten loslaten
1. Leer het verschil tussen vastklampen en loslaten.
Vasthouden aan een piekergedachte heeft alleen zin als alle denk energie ook tot een daadwerkelijke oplossing leidt. Datgene waar je weinig aan kunt veranderen of waar je geen invloed op kunt uitoefenen kun je beter loslaten.  We zijn als mensen vaak geneigd om ons vast te klampen aan alles wat belangrijk voor ons is.  Terwijl loslaten vaak neer rust en wijsheid biedt die we,  ook in moeilijke situaties;  nodig hebben.

2. Traceer eerdere succesvol loslaatervaringen. 
Welke piekeronderwerpen heb je in het verleden succesvol los kunnen laten? Weet je nog hoe je gepiekerd hebt over allerlei dingen waar je tegenop zag of waar je heel teleurgesteld over was? Toch is het je  uiteindelijk gelukt veel van die zorgen weer met succes  los te laten. Maak een krachtig beeld van hoe je bepaalde zorgen overwonnen hebt met een glimlach.

3. Train een ontspannen los laat houding in je dagelijks leven.
Verzamel elke dag nieuwe gezonde loslaatervaringen en beloon jezelf voor deze inspanning. Wanneer je jezelf traint in het loslaten krijg je een meer flexibele levenshouding door je energie te focussen op het hier en nu.

Spreuk - Gun jezelf rust, een ander trapt voor jouw niet op de rem - citaat ingspireTijd voor jezelf
Bewust loskomen en innerlijke rust voelen is vaak knap lastig  met de alledaagse beslommeringen en verantwoordelijkheden die ons bezig houden. Vraag jezelf af of dat je wellicht ergens minder tijd aan kan besteden probeer de automatische piloot te onderbreken door met regelmaat de vraag te stellen ‘wat heb ik op dit moment nodig?’. Maak elke dag tijd vrij voor jezelf. Plan een vast rustmoment in je dagplanning.

Jezelf rust gunnen kan voor iedereen wat anders betekenen. De één geniet bijvoorbeeld van een kopje thee op de bank, neemt een warm bad en een ander neemt de tijd om zijn of haar favoriete muziek te beluisteren, volgt een meditatie of maakt een wandeling. Probeer in ieder geval te genieten van het moment en voel geen haast.

Behalve het bewust tot rust komen gaat het ook over het jezelf gunnen. Hier is geen tegenprestatie voor nodig.  Rust zit in jezelf en je kunt het oproepen wanneer je maar wilt als jij het toelaat. In essentie gaat het om liefde die je hebt en toelaat voor jezelf.

Hulpbronnen LOSLATEN en INNERLIJKE RUST

Citaat over loslaten van Eckhart Tolle - Soms is loslaten veel krachtiger dan verdedigen of vasthouden - www.ingspire.nlTips LOSLATEN voor persoonlijke groei

Loslaten, kleine stapjes groot effect

  • Het is zo als het is, je kunt de tijd niet terugdraaien, volgende keer beter! Je hebt je best gedaan, meer dan dat kan je niet doen
  • Stop je energie niet in die zaken waar je geen invloed op hebt
  • Loslaten is ook vergeven. Dat moet soms voor je eigen zielenrust
  • Plan een vast moment in de dag voor bezinning of meditatie

Doe inspiratie op en bekijk alle spreuken over loslaten van inge ingspire.nl

BRON: WWW.INGSPIRE.NL

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.