Inspirator Jon Kabat-Zinn

Inspirator Jon Kabat-Zinn

Mindful leven met mindfulness, Jon Kabat-ZinnBEKEND VAN: Zijn MBSR-techniek (Mindfulness Based Stress Reduction) wat mensen leert omgaan met stress, angst, ziekte en pijn. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn (1944) is de man die mindfulness naar het Westen bracht. Niet alleen was hij de eerste die de lessen van Boeddha en andere oosterse wijsheden begrijpelijk verwoordde, hij ging ze ook wetenschappelijk onderzoeken. Zijn methodiek en training worden wereldwijd toegepast. Jon Kabat-Zinn verenigt westerse en oosterse wijsheid.

LEVENSVERHAAL: Jon Kabat-Zinn (1944) is de grondlegger van de populaire mindfulness- oftewel MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction). Hij deed inspiratie op tijdens een retraite met de Vietnamese zenboeddhist Thich Nhat Hanh en ontwikkelde de training die meditatie en hatha yoga combineert. Daarmee leerde hij chronisch zieken beter omgaan met hun ziekte, pijn en stress. Kabat-Zinn deed als een van de eersten wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de training die ook niet-zieke mensen bleek te helpen.

Hij schreef een aantal boeken over mindfulness, zoals “Waar je ook gaat, daar ben je” en “Handboek meditatief ontspannen” en “Mindfulness en bevrijding van depressie“. Kabat-Zinn was moleculair bioloog toen hij in 1979 aan de universiteit van Massachusetts zij Stress Reduction Clinic begon. In diezelfde stad richtte hij later het Center fo Mindful ness op. Inmiddels is hij emeritus hoogleraar geneeskunde.

BELANGRIJKSTE BOODSCHAP: Mindfulness cultiveert het zijn, en dat is als een zuurstoftoevoer naar ons hart. Het gaat over het ontwikkelen van aandacht en bewuster leven waarbij je trouw blijft aan jezelf en aan je waarden. We gaan zo snel in deze tijd, we zijn zoveel aan het doen dat het steeds moeilijke wordt om te zijn. Het gaat erom dat je je leven helemaal omarmt en alles verwelkomt: the good, the bad and the ugly.
Jon Kabat-Zinn heeft als missie om de aandachtstraining mindfulness binnen de reguliere geneeskunde en in de samenleving als geheel een plaats te geven.

[vc_message message_box_color=”orange” icon_fontawesome=”fa fa-gift”]

Heb jij deze Mindfulness ketting al gezien?

Een mooie Mindfulness Mandala ketting met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.  Of als je een mindfulness praktijk, spiritueel centrum of meditatie studio hebt als reminder voor innerlijke rust en bewustwording aan cursisten die bij jouw lessen of een training hebben gevolgd.

[/vc_message]

Lees hier alles over hoe werkt mindfulness

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.