Hoe het maximale uit het leven te halen

september 24, 2014  by Admin  •  Geen categorie Inspiratie momenten Zingeving

Inspiratie: Je leeft maar 1 keer, hoe haal ik het maximale uit het leven?Je leeft maar 1 keer

De angst voor de dood komt voort uit de angst voor het leven. Een man die vol leeft is bereid om elk moment te sterven – quote van de Amerikaanse schrijver Mark Twain (1835 -1910).

Je leeft maar één keer en het leven is tragisch kort. Het is makkelijk om naar mensen te kijken die gelukkig zijn en aannemen dat zij jouw pijn niet begrijpen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je realiseert dat je aan geluk moet werken. Mensen die lachen in het Spreuk: Wees jezelf, die reist het langste met je meeopenbaar kunnen er net zo doorheen zitten als mensen die huilen, fronsen, schreeuwen etc. Zij hebben alleen de moed en kracht om zich er doorheen te lachen.

Hoe weet je zeker dat je het maximale uit het leven haalt..?

Tips om te helpen het maximale uit je leven te halen

Bepaal wat belangrijk voor je is
Het maakt niet uit wat dat is. Doe niet wat je denkt dat mensen willen wat je Spreuk - Droom niet je leven... Leef je dromendoet. Je vrienden, je ouders en de gemeenschap in het algemeen hebben allemaal een mening, maar op het laatst ben jij de enige persoon met wie je je hele leven samen bent. Doe wat je gelukkig maakt. Al het andere valt vanzelf op z’n plaats.

Neem risico’s…veel
Er bestaan risico’s in het leven, maar elke beloning draagt een risico met zich mee. Als je nooit risico’s neemt, kom je nergens in het leven.

Spreuk: Ik maak alles net iets mooier voor jouAls mensen terugkijken op het leven, hebben ze meer spijt van de kansen die ze hebben laten liggen dan van de kansen die ze wel hebben genomen.

Zeg tegen mensen dat je van ze houdt
Familie zal het altijd waarderen als ze horen dat je van ze houdt. Het zal een vreemde z’n dag opfleuren. Als je een romantische interesse in iemand hebt, ga ervoor. Er zijn een heleboel manieren waarop dit kan eindigen en er 1 die je je hele leven bij je zal blijven. Ga er voor, je hebt niets te verliezen.

Quote: Als je naar morgen verlangt gooi je vandaag wegLeef in het heden
Je verleden is belangrijk om van te leren.  Je toekomst is belangrijk om naar toe te werken. Aan het einde van de dag, is echter het enige wat buiten jouw hoofd bestaat het heden.

Dus denk aan verleden en de toekomst, maar beleef het heden.

 

Spreuk: Omring jezelf met mensen die bijzonder zijn en jou energie gevenOntwijk de negatievelingen
Het maakt niet uit wat je wil doen met je leven, er zal altijd iemand zijn die je zal wijzen op de vele manieren waarop je het fout hebt gedaan. Elke winnaar verliest wel eens maar niet elke verliezer wint ook. Succesvolle mensen beginnen niet succesvol, maar wat ze succesvol maakt is dat zij blijven doorgaan na falen.

Blijf bij je eigen waardes
Als iets niet goed voelt, doe het dan niet. Compromitteer jouw interne ethische codes niet. Het leven werkt niet als een film. Het is gevuld met grijze Spreuk: Blijf trouw aan je eigen principesgebieden.

Vertrouw op je instincten. Doe alles wat je wil zolang je jezelf nog in de spiegel kunt aankijken

Help anderen
Elke dag zie je wel iemand die hulp kan gebruiken. Het is makkelijk om naar een dakloze persoon op straat te kijken en te denken “kon ik hem maar helpen”. Wat zou er gebeuren als je hem helpt? Of met een klein gebaar op een Citaat: Vind een manier om iemand te helpen, en als dat alles is wat je kunt, is het genoegdoodgewone dag kan je een verschil maken voor een ander.

Hou je geest open
Omdat je gelijk hebt over iets, betekent niet dat er geen andere manieren zijn om hiernaar te kijken. Luisteren naar ideeën waar je niet mee eens bent of die je niet begrijpt houdt je hersenen gezond en actief.

Een toepasselijke spreuk is het citaat van Confucius, een denker en sociaal filosoof  uit het oude China.

Laat jouw acties spreken
Je hoort vaak mensen zeggen “ik had dat idee” wanneer er iets groots is Citaat: Alleen de allerwijsten en de allerdwaasten veranderen nooit van meninggecreëerd. Iedereen had het idee van Facebook eerst. De reden waarom Mark Zuckerberg er rijk van is geworden is omdat hij een idee uitvoerde waar alle anderen alleen over praatten. Ideeën zijn zinloos als je er niets mee doet. Volg niet alleen maar het pad, maar…

Op Ingspire.nl vind je inspiratie die je helpt om nog meer uit jezelf te halen!

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.