Het festival van het licht – Loy Krathong en Yee Peng (wensballonnen)

november 5, 2016  by Admin  •  Inspiratie momenten Spirituele groei

Het magische feest van het licht

Inspirerend leven GELUK: een magische beleving, drijvende lichtjes op de rivierenOp 2, 3 en 4 november 2018 werd in Thailand het feest van licht en water (Loy Krathong festival) gevierd. Tijdens volle maan verzamelen de mensen zich met familie en geliefden langs rivieren, kanalen en meren om de ‘krathong’ (een soort drijvend bloemstukje met wierrook en een kaarsje) te water te laten. De vele duizenden wegdrijvende lichtjes op het water zorgen voor een schitterend magisch schouwspel.

De ‘Krathong’ is een offer voor de ‘Moeder van het Water’ (‘Mae Khongkha’). De Thaise bevolking vraagt de watergeesten om GELUK en om de problemen letterlijk weg te laten varen. hoe Hoe langer de kaars blijft branden en hoe verder het bootje wegdrijft, hoe meer voorspoed en geluk in de toekomst.

Adembenemend & inspirerend…. Duizenden wensballonnen die de lucht in zweven

Inspiratie opdoen wensballonnen Yee Peng festivalNaast de drijvende bootjes worden er ook duizenden wensballonnen de
lucht ingelaten (Yee Peng festival). De wensballonnen zorgen er voor dat pech of ongeluk verdwijnt. Belangrijk is dat het vuur van de ballon past dooft als de ballon uit het zicht is verdwenen. Voor het loslaten van de ballonnen wordt vaak een wens of gebed uitgesproken

Laat zelf een wensballon op

Het oplaten van een wensballon is een magische ervaring, ervaar het zelf!

Mooie wenskaart om te geven (met wijsheden en quotes)Tip:

stuur prachtige wenskaarten

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.