Dankbaarheid in zware tijden

november 1, 2016  by Admin  •  Acceptatie & loslaten Inspiratie momenten

Dankbaarheid in zware tijden | inspirerend leven met ingspire.nlHoe kan je dankbaar zijn wanneer je geen dankbaarheid ervaart?

Als je door het leven omver wordt geworpen en we te maken krijgen met de schaduwkanten van het leven, kan het moeilijk zijn om het goede te zien. Dankbaarheid oefenen is geen oplossing maar het kan helpen als we met een grote ingrijpende gebeurtenis te maken hebben.

Twee manieren om dit te doen:

 1. Koop deze week nog een mooi notitieboekje en leg deze op je nachtkastje.

  Probeer elke avond voor dat je naar bed gaat 5 dingen op te schrijven waar je die dag dankbaar voor bent. Het kan lastig zijn om iets te bedenken. Begin dan met het opschrijven van de hele simpele kleine dingen ook al vind je het in eerste instantie maar raar of stom. Het zijn vaak de dingen die we over het hoofd zien. We zijn er vaak zo mee vertrouwd dat we er niet bij stil staan. Bijvoorbeeld dat je een dak boven je hoofd hebt, dat je die avond lekker hebt gegeten, dat je 5 uur heb geslapen in plaats van 2 uur of dat je bijvoorbeeld heel even niet aan de pijn hebt gedacht tijdens een gesprek met een vriend.

  Coaching tip: ˶ In het begin vond ik het moeilijk om elke keer te bedenken wat ik ging opschrijven. Door klein te beginnen met de simpele dingen en deze op te schrijven ontdekte ik dat er veel kracht en diepgang verscholen ligt in eenvoud.
  Tip: Lees na een tijdje jouw dankbaarheidslijstje door. Wat heb je allemaal opgeschreven? Je voelt je wat lichter en je weet dat je er op kan vertrouwen dat er betere dagen gaan komen en dat je meer bent dan je pijn en verdriet ook al blijft het zwaar. Je bekijkt het dag bij dag.” – Inge Ingspire.nl

 2. Doe deze week iets waarin jij goed bent.

  Het voelt frustrerend als dingen niet gaan zoals we willen dat ze gaan en we er achter komen dat we geen controle hebben over de situatie. Door jezelf te bewegen in de richting van jouw talenten, herinner jij jezelf eraan waar je toe in staat bent. Kan je goed koken? Maak een lekker gerecht. Ben je goed in klussen? Repareer iets in het huis. Heb je oog voor de natuur? Ga de natuur in en maak mooie kiekjes. Kan je goed luisteren? Ga iemand deze week helpen. Je hebt meteen weer iets om dankbaar voor te zijn. Hoe klein het ook is.

  Coaching tip: ˶Het kan zijn dat je door de situatie niet meer die dingen kan doen waar je goed in was. Ik weet uit ervaring dat dit het nog lastiger maakt en veel energie vergt. Je wordt genoodzaakt dingen te gaan onderzoeken om te achterhalen waar jouw mogelijke nieuwe passie of interesses liggen. Gun jezelf de tijd en begin met te kijken naar de dingen die jouw nieuwsgierig maken.” – Inge Ingspire.nl

  Aanraders over Dankbaarheid:


Bron: ingspire.nl

Heb jij onze Dankbaarheidsketting en Veerkracht ketting al gezien?

Leuk om als klein cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een goede vriendin. Neem een kijkje op onze webwinkel inspirerendwinkelen.nl

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.