Bietenrisotto, het recept voor mindful eten!

december 5, 2016  by Admin  •  Levenswijzen
Mindful eten inspiratie recept, probeer het uit! | ingspire

Wij zijn fan van mindful eten, daarom stimuleren wij graag dat mensen weer plezier krijgen in koken i.p.v. een maaltijd op te warmen. Het is belangrijk om gevarieerd te eten met veel verschillende smaken, geuren en kleuren. Gezonde voeding heeft een positieve uitwerking op je lichaam en geest.

De bieten risotto is één van onze favoriete vegetarische gerechten. Dit kleurrijke en smaakvolle gerecht delen we graag met jullie! Alle smaakcomponenten komen terug in dit gerecht. Het aardse en zoete van de biet, het pittige van de rucola, het romige en de scherpe van geitenkaas, het hartige van de walnoten en het frisse van de citroen. Daarnaast wordt deze risotto prachtig roze door de bietjes, want ja het oog wil ook wat! Risotto is het voorbeeld voor mindful koken, want risotto maak je met liefde. Door regelmatig te roeren en geduld te hebben bij de garing van de risotto wordt dit gerecht alleen maar lekkerder. Aandacht voor je eten dus!

Ingrediënten:


Voor 2 personen

1 Citroen
1 pakje Geitenkaas
500 gr. Gekookte rode bieten
2 Knoflookteentjes
190 gr. Risottorijst
125 gr. Rucola
1 Ui
60 gr. Walnoten
1 Bouillonblokje(H)
Olijfolie(H)

Bereiding:


1. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Kook water met de waterkoker en los het bouilonblokje op in 600 ml water.
2. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Weeg 150 gr. risotto af. Voeg de risotto toe aan de ui en knoflook, bak 2 minuten mee. Draai het vuur laag. Voeg 200 ml bouillon toe, wacht totdat de bouillon is opgenomen. Regelmatig roeren.
3. Voeg nog 2 maal de 200 ml bouillon toe. Regelmatig roeren. Rasp de rode bieten. Voeg bij de laatste keer bouillon toevoegen de geraspte bieten toe. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Was de citroen en rasp de schil (0,5 citroen). Maak de rucola aan met wat olijfolie en pers de helft van de citroen uit.
5. Schep de rucola op verdeel de risotto, garneer met citroensap en schil, walnoten en de geitenkaas. Eet smakelijk!

Kookinspiratie met Mathijs Maaltijdbox

Dit recept is afkomstig uit een van Mathijs maaltijdboxen.

„Wekelijks bezorgen wij een goedgevulde Maaltijdbox met recepten en kraakverse ingrediënten. Het contact met de boeren en telers inspireert ons te experimenteren voor de beste gerechten. We volgen ook de foodtrends. Veel van onze klanten vinden het leuk om nieuwe smaken te ontdekken. Nadenken over wat je eet, de smaken, de structuren en hoe het is ontstaan. Dát is geïnspireerd mindful eten. Feel Good Food!

mathijs maaltijdbox | kook inspiratie gezond leven met ingspire

We hebben 3 verschillende inspiratie maaltijdboxen. De Variatiebox, de Familiebox én de Flexitarierbox. Ben je flexitarier? Dan is onze nieuwste box echt iets voor jou! Meer groen en minder vlees, dat wil zeggen dat we van de vier gerechten, twee smakelijke vegetarische gerechten leveren.″ ~ Mathijs Vrieze

Het weggooien van eten is verleden tijd. Bij Mathijs Maaltijdbox krijg je afgepaste hoeveelheden bezorgt, zodat je geen ingrediënten overhoud. Daarnaast bedenkt en test het menuteam de recepten zorgvuldig, dus je kookt altijd gegarandeerd lekker.

Ook enthousiast geworden?

Speciaal voor onze lezers, bestel nu jouw maaltijdbox met korting! (Gebruik kortingscode INGSPIRE2017)

Met dank aan Mathijsmaaltijdbox.nl

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.