Benut de kracht van affirmaties

juli 28, 2014  by Admin  •  Inspiratie momenten Spirituele groei

Affirmaties?

Affirmaties? De kracht van positief denkenAffirmaties zijn positief geformuleerde zinnen die je steeds weer herhaalt – als een mantra.
Ze kunnen zich diep in ons onderbewustzijn verankeren en zo onze basislevenshouding volledig transformeren. Omdat altijd dát gebeurt wat wij geloven, helpen affirmaties ons het snelst om onze oude levenshouding te veranderen en daardoor – door de voortdurende herhaling – de doelen in ons leven binnen te trekken.

Met behulp van affirmaties richten we onze energie geconcentreerd op onze wensgedachten. Zij zijn dus de sleutel tot verandering van ons leven. Dat is de diepere betekenis van affirmaties: ons verstand begint oude programma’s te wissen en nieuwe opvattingen te integreren. Een absolute voorwaarde hierbij is dat we onze affirmaties ook écht geloven.

Welke affirmaties zijn nu het best?

Dat kun je niet zo zeggen. Voor ieder mens is een andere affirmatie krachtig, omdat ieder van ons andere wensen, verlangens en doelen heeft – en natuurlijk ook andere blokkades. Stelregel: van elke affirmatie zou je een warm, prettig en veilig gevoelt moeten krijgen. Voorbeelden van (krachtige) affirmaties:

  • Vandaag sta ik open voor verandering.
  • Vandaag vertrouw ik erop dat alles gebeurd met een reden en ik vertrouw erop dat alles wat goed is mijn kant op komt. Go with the flow,
  • Elke dag gaat het beter en beter, vandaag dus ook!
  • Ik ben sterk
  • Ik wil vandaag aardig zijn voor mezelf en voor anderen
  • Ik wil bij mezelf blijven en in mijn eigen energie staan
  • Ik heb de vrijheid hoe ik omga met dingen die vandaag op mijn pad komen

De kracht van herhaling..

Juist door het herhalen van bepaalde woorden en zinnen dringen we door tot het onderbewustzijn en zijn we in staat onze ‘programmering’ te beïnvloeden en te veranderen. Zoek een affirmatie uit die voor jou heel krachtig aanvoelt en herhaal deze steeds opnieuw in gedachten. Let erop hoe deze affirmatie je denken en je gevoelens verandert.

Wat verandert er nog meer bij jou?

Tip: Zeg jouw persoonlijke affirmatie s’ochtends voor de spiegel of voor dat je naar jouw werk gaat.

 

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.